Veckans spaningar v.38

Veckans spaningar v.38

#1 27 tomma skolbussar levererar viktigt budskap

27 miljoner barn i åldrarna 6-15 år går för närvarande inte i skolan på grund av krig, enligt statistik från Unicef. För att illustrera den hjärtskärande statistiken rullade organisationen ut 27 stycken tomma skolbussar ut på New York´s gator, alla prydda med budskapet: Att beröva barn skolgång idag kommer bara att göra det svårare att bygga en bättre värld imorgon.

Bussarna körde från Brooklyn över till Manhattan samtidigt som hundratals politiska ledare från hela världen hade samlats
i staden för FN:s generalförsamling.

 

#2 Ny funktion på Facebook hjälper dig hålla koll på de annonser du gillar

Facebook har rullat ut en ny funktion som gör det möjligt för användare att se vilka annonser de har klickat sig in på, gillat, kommenterat eller delat. Den ger även möjligheten att spara de annonser som fångat intresset under en ny flik. Det nya verktyget testas för tillfället och finns endast tillgänglig för plattformens amerikanska användare.

Funktionen ger bl.a. möjligheter att mäta ifall en användare kikat på en annons fler än en gång, vilket i sin tur gör det enklare för varumärken att rikta sina annonser rätt genom retargeting.

Det är ett intressant tillägg som på ytan kan verka litet, men som i det stora hela kan förbättra varumärkens annonsresultat.

 

 #3 Hur har Instagrams Shadowban drabbat dig?

Det senaste veckan har vi kunnat läsa om Instageddon och den Shadowban som drabbat flera stora influencers. Det innebär kortfattat att bilder taggade med hashtags inte är synliga eller sökbara för de som inte redan följer kontot. I praktiken kan det innebära att antalet likes, kommentarer och räckvidd på inläggen rasar, något som många influencers på Instagram märkt men inte haft någon förklaring till. Breakit har tagit fram en guide som beskriver hur man kan se ifall man drabbats.

Veckans spaningar v.39

Veckans spaningar v.39

Veckans spaningar v.37

Veckans spaningar v.37