Veckans spaningar v.35

Veckans spaningar v.35

#1 En drönare kommer lastad
Med burgare, sushi och öl. Om du bor i Reykjavik i alla fall.

Det är logistik-företaget Flytrex och det isländska bolaget AHA som gått ihop för att göra leveranser som annars tar relativt lång tid lite kortare. Islands topografi gör det svårare att leverera varor på ett snabbt och smidigt sätt vilket de båda bolagen tagit fasta på.

Än så länge är det inte dörr till dörr leverans utan drönaren skickas iväg utav en medarbetare och tas emot av en annan närmare destinationen. Därifrån körs leveransen med bil den sista biten. På det sättet har de kortat ner leveranstiden från ca: 25 min till 4 min. En god anledning att flytta till Island om man frågar oss.

http://mashable.com/2017/08/28/iceland-flytrex-drone-food-delivery/?utm_cid=hp-h-6#dIk4pmIohZqH

 

#2 Amazon´s nya klädesdesigner
Amazon ligger i framkant när det gäller ny teknik. Ett av företagets utvecklingsteam har t ex utvecklat en ny super high-tech algoritm för kläddesign. Genom att analysera bilder på kläder kan algoritmen fånga upp trender och sedan producera egna plagg i liknande stil – en AI designer alltså. Coolt va!?

http://mashable.com/2017/08/24/amazon-ai-fashion-designer-algorithm/?utm_cid=hp-h-13#2gnRJrW3oOql

 

#3 Skoldags!
YouTube har blivit en viktig del i förberedelserna inför skolstart. Det menar företaget Zeir som analyserat vilken typ av content som barn kollar på inför dagen D. Under 2016 hade YouTube 1,1 miljarder visningar av "tillbaka till skolan" relaterat material.

http://www.adweek.com/tv-video/infographic-what-kind-of-back-to-school-content-are-kids-viewing-most-on-youtube/

 

Veckans spaningar v.36

Veckans spaningar v.36

CIRCLE K | #TIOKRONORSEFFEKTEN

CIRCLE K | #TIOKRONORSEFFEKTEN