Veckans spaningar v. 33

Veckans spaningar v. 33

Nu lanserar vi Veckans spaningar! Varje vecka samlar vi ett axplock av de senaste trenderna, händelserna och snackisarna från världens alla hörn - framför allt den digitala sfären. Spaningarna släpps varje fredag, stay tuned! 
 

#1 Mom power! 
Mammor är digitala och styr över familjens pengapåse vid många hushållsinköp. Det visar en ny studie från SCG Advertising + Public Relations som handlar om mammors digitala vanor och köpkraft.  

70 procent av mammorna i studien säger att de spenderar uppemot 4 timmar om dagen på sociala medier, främst via mobilen.  

En majoritet av de tillfrågade mammorna uppger att de är primära beslutsfattare när det gäller allt från mat- och dryckesinköp (92,3 %) till hälsa (60,2 %) och resor (76,9 %).  

Att sociala medier är en så pass närvarande del av mammornas liv har också påverkat deras beslutsfattande vad gäller inköp av varor/tjänster. Enligt 77,6 procent är sociala medier det mest inflytelserika mediet vid inköp av varor/tjänster. De traditionella medierna är dock inte helt ute ur matchen och 64 procent lyfter de som det mest inflytelserika mediet.  

Läs mer om studien på http://markets.businessinsider.com/news/stocks/New-Study-Moms-are-mobile-digital-but-still-influenced-by-traditional-media-1002231863  

#2 Den digitala världen
Kan du ibland känna ångest över hur mycket tid du spenderar på sociala medier? No need. Du är inte ensam. Drygt 40 procent av jordens befolkning finns nu på sociala medier (över 3 miljarder!!). Facebook håller ett fast grepp om tronen med drygt 2,047 miljarder aktiva användare följt av Youtube, WhatsApp och Messenger. En väldigt stor del av de som använder internet har även ett sociala mediekonto, vilket pekar på att användandet av sociala medier antagligen kommer att stiga i takt med att fler får tillgång till webbens förtrollade värld.  

Läs mer på http://mashable.com/2017/08/07/3-billion-global-social-media-users/#JpOUPfGMZaqi  


#3 Möt Roboten som levererar din mat direkt till dörren
Den amerikanska snabbmatskedjan Jack in the box teamade nyligen upp med DoorDash och Marble för att testa en helt ny typ av leveransservice. En liten robotvagn med fyra hjul som ska göra det enklare att leverera mat i en urban miljö. Än så länge finns roboten endast i San Fransisco, men håll tummar och tår för att vi snart får se den rulla på våra svenska gator!  

Hungrig på mer info? Kolla in den gulliga lilla maskinen här https://www.youtube.com/watch?v=NEj-4d0SHPI  

Veckans spaningar v. 34

Veckans spaningar v. 34

Ölyoga

Ölyoga