Veckans spaningar v. 34

Veckans spaningar v. 34

#1 Estcoin

Estland som sedan tidigare är ledande i kryptovalutor har planer på att lansera världens första statliga kryptovaluta. Inget är hugget i sten men den estniska regeringen använder sig av grundaren till kryptovalutan Ethereum som rådgivare och har även bett teknikvärlden om feedback.

Om det blir verklighet eller inte får vi helt enkelt vänta och se men det hade varit ett grymt komplement till deras “e-residency” program genom vilket man idag kan bli en digital medborgare om man så önskar.

https://www.idg.se/2.1085/1.687467/estland-utmanar-bitcoin-estcoin

 

#2 Casha in på solförmörkelsen

I början på veckan, den 21 aug, kunde miljontals människor skåda hur solen försvann bakom månen. Bäst chans att se den totala solförmörkelsen hade man i USA dit inbitna entusiaster vallfärdat för att få sig en glimt.  Men vad vore en solförmörkelse utan en massa merchandise? Nada!

CNN.com har listat ett axplock av alla kreativa prylar som entrepenörer kommit på för att casha in på denna händelse - exempelvis Solar Eclipse Ale, Solar Eclipse Shoes och Solar Eclipse Coffee. Självklara must haves, eller hur?

http://money.cnn.com/2017/08/16/news/solar-eclipse-business-marketing/index.html

Ett annat alternativ är att göra som Chiquita: förvandla ett once-in-a-century-naturfenomen till en helt egen kampanj. 

Skärmklipp.PNG

 

#3 Ha den äran #

Den 23 augusti fyllde hela världens älskling – hashtaggen - 10 år. Det var Twitter som för 10 år sen kom på detta geniala och enkla sätt att kategorisera eller märka sina tweets. Grattis säger vi!

https://www.nytimes.com/2017/08/23/business/hashtag-anniversary-twitter.html

CIRCLE K | #TIOKRONORSEFFEKTEN

CIRCLE K | #TIOKRONORSEFFEKTEN

Veckans spaningar v. 33

Veckans spaningar v. 33