VECKANS SPANINGAR V. 42

VECKANS SPANINGAR V. 42

#1 Facebook köper rättigheter till succéserien SKAM

Facebook gick den här veckan ut med att de köpt rättigheterna till den amerikanska versionen av serien SKAM. Att vara den största sociala medie plattformen i världen är inte tillräckligt för Facebook som nu tar upp kampen om att bli en stark spelare när det kommer till streamad film och serier genom nya funktionen Facebook Watch. Facebook´s version av den norska succéserien kommer att produceras av svenska producenten Per Blankens och som en orginalserie för Facebook Watch.

 

#2 Svenskarna och internet för 2017 är äntligen här

Internetstiftelsen i Sveriges, IIS, årliga rapport om svenskarnas internetvanor är äntligen här med nya färska siffror. För första gången visar undersökningen att vissa plattformar, så som YouTube, används av samtliga i vissa ålderskategorier vilket är intressant utveckling men också första gången man når hundraprocentsnivåer i vissa åldrar. För oss som älskar statistik och diagram så är helgen räddad!

 

#3 Följ vinter OS på Snapchat

Sociala medie plattformen Snapchat har skrivit avtal med Discovery Networks tv-kanal Eurosport vilket innebär att Snapchat kommer att sända material från nästa vinter-OS som hålls i Pyeongchang i Sydkorea. Avtalet gäller plattformens europeiska användare och är ett sätt att få en yngre målgrupp att få upp ögonen för OS. Michael Lang, chef för International Development and Digital på Discovery International, säger;

"We are thrilled to bring the excitement and passion of the Olympic Games directly to Snaps dynamic and engaged younger audience, allowing Discovery to deliver on its promise to bring the Games to more people across more screens in Europe than ever before.” 

 

 

 

 

 

WPP announces merger of Burson-Marsteller and Cohn & Wolfe

WPP announces merger of Burson-Marsteller and Cohn & Wolfe

Svenskarna litar inte på varumärken

Svenskarna litar inte på varumärken