Case - Mondelez|Aladdin

Case - Mondelez|Aladdin

Under 2014 firade Aladdin 75 år. Aladdin har länge haft en självklar plats i den svenska jultraditionen. Men det fanns ett problem - asken hade blivit lite väl traditionell och man ville därför hitta ett sätt att göra varumärket lite mer modernt. I samband med detta valde man även att byta ut två av de mest populära pralinerna i boxen mot nya smaker.

Steg 1: Vi visste att man inte skulle kunna ersätta de mest populära pralinerna, trillingnöt och körsbärslikör, utan att folk skulle lägga märke till det. För att inte ge konsumenterna en mindre trevlig julklapp och påverka julförsäljningen ville vi därför släppa bomben om de nya pralinerna innan jul så att de skulle få en chans att smälta nyheten och acceptera de nya pralinerna lagom till jul. Vi ansvarade för all kommunikation och följde diskussionerna i media noggrant. Vi valde också att köra med öppna kort i diskussionerna om pralinerna på Aladdins Facebook och eldade också på media med frågan – är det verkligen ok att ändra pralinerna i Aladdin boxen? 

Steg 2: För att damma av Aladdins varumärke och skapa mervärde och relevans tog vi fram en lösning som gjorde det möjligt att skicka digitala julhälsningar med boxen- Inspelade av en själv eller av Ernst Kirschsteiger. På så sätt fick konsumenterna en ny och positive relation till Aladdin boxen inför jul. Varje box blev på så sätt också unik. För att addera extra julkänsla till Aladdins varumärke samarbetade vi med SOS Barnbyar och Ernst Kirschsteiger.

Kampanjen resulterade i försäljningsrekord och en räckvidd på över 75, 5
miljoner och ett engagemang på sociala medier motsvarande 2,7 procent. 

 

Case - EY|EY entrepreneur of the year

Case - EY|EY entrepreneur of the year

Case - Unibet|Matchreferat på 140 tecken

Case - Unibet|Matchreferat på 140 tecken